Followers

Daniel VS Zahin

Friday, January 29, 2010















Assalamualaikum...
Salam sejahtera buat saudara2 dan sahabat yg sudi membaca post kali ni..

Rasenye dah sgt lama blog ni x diupdate. Kebelakangan ni agak sibuk, tp Alhamdulillah, kesibukan ni membuat diri lebih menghargai MASA.. Perjalanan hidup ni pastinya akan terus diwarnai dgn macam2 pengalaman, baik atau ub buruk...
Baru2 ni, sy telah menjadi salah satu dr keluarga besar Facilitator MAS Jan 2010. Sepanjang berada di UTP, MAS byk mengajar sy utk yakin di khalayak ramai, biarpun bukan pd perkara yg formal. Sy berada dalam department ARP ( Activity and Role Play ), department yg plg byk pegang microfone, sbb bile ade mase lapang je nampak muke2 ARP dan itu sesuatu yg agak asing pd sy. Mula2 mase hantar borang utk jd Faci, rase possibility utk diterima tu sgtlah kurang sbb yg hantar borang st ramai. Alhamdulillah diterima jgk.. Byk perkara yg dipelajari sepanjang TOT dan MAS. Terima kasih kepada ahli2 ARP yg laen dan semua FAci MAS Jan2010.

Berkaitan dgn tajuk post plk, kenapa " Daniel VS Zahin" ? Sy ade gaduh ngn mane2 orng yg bernama Daniel ke?? Haha... x la... Daniel tu name sy mase mule2 MAS. Tau kenapa?? Sbbnye sy kene jd "Budak Jahat" pd mlm pertama MAS tu. Nama yg sy pilih ialah Daniel bin Dato' Azhar. Sebenarnya nama tu dipakai oleh faci yg jd budak jahat jgk mase MAS Jan08. Kire name tu x ori la, tp sbb name tu dgr agak coherent, tu yg pick name tu.. Situasi yg kami buat pun same mase MAS jan 08. Mengingatkan pengalamn tu mase MAS kami..yg kelakarnye, ade lg bbrp students baru yg pggl ngn name tu. Mugkin lakonan berjaya..Haha...

Sepanjang MAS adalah masa2 yg mmberi warna keceriaan dalam diri. Mcm gelagat Faci yg sblm ni x pernah jangaka dia mcm tu pun ade... Macam Macam Ada... Walaupun slalu abis postmoterm dalam pkl 1.30- 2.00 pg, keletihan tu cepat hilang bila keesokan harinya bermula.

Antara peristiwa yg kelakar jgk, bile smp kat Main Hall, x smpt turun dari motor lagi dah kene kerumun ngn adik2 nak mintak tanda tangan..Plus mase tu ramai lg Faci yg belum dtg, lagi lah menjadi tumpuan. Tp kalo bab amik signature ni, Syuaib yg plg susah. Mcm adik2 ni kene buat utk dpt signature. Kalo Acap pluka, diorg kene tny soklan sejarah n Geografi...mcm2 la budak2 ni... Kalo citer psl gelagat Faci2 ni mmg kelakar. Macam2 istilah yg pelik+kelakar+xpernah dgr yg keluar.










2 comments:

  1. MOHD ASHRAF said...:

    daniel!!!!haha..mmg jd lakonan tu..sbgai faci, ak pon terpsycho..haha..great job and sorry very much!!!!! ahhaaa!

  1. syamimie said...:

    zahinn....salam.
    haha,btol2.xsangka facee2 gila2 termasok aku skali.