Followers

Azimat Guru

Wednesday, May 27, 2009
Azimat Guru
Sudah sekian lama ku melanjutkan pelajaran ke UTP, baru kini ku mendapat peluang untuk bersua muka dgn cikgu2 yang ku sayangi. Perjalanan ku dari daerah kelahiran, Kluang bermula pd pkl 9 pagi hari Isnin 25 Mei. Pertama kali memandu keseorangan dr rumah ke Mersing. Kemudian smp agak awal dr kwn2 yg lain. Sahal dr Kota Tinggi, Farith bersama yg lain ( abu, zaki, hazim@kopet) dr kluang jgk. Setibanya di sekolah, terus masuk pejabat. Untauk ape? Ambil sijil SPM... masa tu buat muka tak tau je masuk pejabat. Kemudian ke surau sekolah sbb nak tggu yg lainnye. Lambt pulak la diorang ni...

Smp tertido..pastu oleh kerana lame sgt tggu diorg ni, gi masuk kereta, start engine gi Bandar mersing jap.. time la jmp ngan farith and the geng. Kami same2 gerak masuk sekolah semula... Sahal pon dah smp. So, mcm biase kalo gi sekolah, jln2 round ssekolah, masuk asrama, pegi dorm lame, borak2 ngan junior smbl mengimbau kenangan lame mase katasrama. Mcm2 cerita keluar. Kene sebat ngan ustad la sbb lewat subuh, kene masuk bilik disiplin la..pastu gelak2..huhu..perkara biase bile dah lame x jumpa.

Bila dah round sekolah, tiba turn utk jmp cikgu. Cikgu2 yg famous la kene utamakan..mcm Cikgu Sapiah, our HEM, cikgu Maon,Cikgu Ahmadi, Cikgu Husni, Cikgu Rosnah, Cikgu Asiah, Cikgu Lutfiah, Sir Saravanan, Sensei Yap, Ustazah Zulaila, Cikgu Muhaidzar dan ramai lagi...mmg seronok dpt jmp cikgu. Plus byk bende yg nak diceritakan.. kalau cikgu2 plk byk soalan yg nak diajukan. Skrg study kat mane, dpt pointer brp, dan lain...

Dlm kami happy jumpa cikgu2, tak dilupakan pesanan mereka..esspecially dr ckgu Rosnah, seorang guru bersifat keibuaan.. jgn tggl solat, slalu doa, doa utk ibu bapa...terima kasih cikgu2 semua atas didikan dan dorongan ke atas kami...semoga usaha cikgu2 semua diiringi keberkatan dari Allah

4 comments:

  1. azrul said...:

    wah!!!jlez syial..
    aku un nak gak gi balek maktab aku.
    hurm2~

  1. MOHD ASHRAF said...:

    mne aci...ckg famous je ke..haha...yg x famous,,,cian diorang...( blank sekejap, ad ketegori ckg famous n x famous ke?..mesti tangga gaji diorang lg tinggi kn...hehe)

  1. zahin kasturi said...:

    bkn camtu wahai acap..ckgu famous ni kire yg slalu ngan batch kite...cam ckgu kelas ngan cikgu sbjk...ada phm?

  1. ChE AtEn♥♥ said...:

    hoho.. pilih kasih~
    xde la, jz kiddin..
    paham cikgu *ayat zmn dolu2*